header_mail-icon

Írjon nekünk!

info@qplan.hu
header_phone-icon

Hívjon most!

+36-1-250-87-07
header_clock-icon

Nyitvatartás:

H-P 07:30-16:00H
Szerviz ügyelet: 0-24H

Csak szerződött ügyfeleink részére!

Hűtő és nyomástartó berendezés gyártás

Vállalatunk függetlenségének megrendelői számára előnnyé formálása érdekében a legkülönbözőbb ipari, kereskedelmi, technológiai és speciális hűtőrendszerek megvalósításához minden esetben a lehető legjobb, a megrendelők igényeinek, és a feladathoz leginkább megfelelő, igény szerint egyedi műszaki megoldást kínálja.
Ezen koncepció vitathatatlan előnye - szemben a csak egy konkrét márka forgalmazására szakosodott cég által adható javaslattal szemben -, hogy nem csak az adott márka, adott és nem módosítható műszaki tartalommal rendelkező berendezése áll rendelkezésre olyan lehetőségként, melyek esetleg nem is felelnek meg teljes mértékben az elvárásoknak, hanem dedikáltan a feladatnak és megrendelő igényeinek teljes mértékben megfelelő, és a legkülönbözőbb egyedi igényeknek megfelelő megoldás is kínálható általunk.

Ezen berendezések és részegységek forrásai az adott projekthez szükséges berendezések jellegétől és/vagy megrendelői igényektől függően vagy valamely ismert világmárka olyan katalógus termékeit jelenthetik, melyeket vállalatunk disztribútorként és nagykereskedőként forgalmaz, valamint lehetnek saját gyártású hűtőberendezések, folyadékhűtők, hűtő- vagy kompresszor aggregátok és egyéb a hűtőiparhoz kapcsolódó részegységek is.

 

Annak eldöntésére, hogy az adott feladatra és általánosságban milyen esetben milyen forrásból célszerű berendezést választani nincs egyértelmű recept, így minden olyan esetben érdemes több lehetőséget is megvizsgálni, mely esetekben az adott berendezésfajtából más gyártó kínálatában is elérhető megoldás, és az összehasonlító elemzések eredménye szerint kiválasztani a megrendelői szempontok szerint legmegfelelőbbet.

Berendezés gyártást nem csak saját projektjeink során és saját projektjeinkhez végzünk. Gyártóművünk kereskedelmi céllal is gyártja a legkülönbözőbb hűtőberendezéseket, folyadékhűtőket, hűtő- és kompresszor aggregátokat, csoport aggregátokat, mobil gépházakat, hűtő és fagyasztó modulokat, hőcserélőket és hűtőkádakat, stb. a nagykereskedelmi viszonteladó, és más hűtés- és technológiai partnereink számára is.

Valljuk, hogy a QPLAN Hűtéstechnika nem pusztán egy hűtéstechnikai berendezés tervező és gyártó, hanem egy olyan eredményszállító hűtéstechnikai partner is, aki megbízói igényei alapján a berendezések és részegységek szállításán túl magát a megoldást szállítja, és nem pusztán a berendezésekre és rendszerekre, hanem az elért eredményre is garanciát vállal.
Berendezéseink gyártása során kizárólag elismert, jellemzően nyugat európai és amerikai gyártók alkatrészeit és félgyártmányait építjük be, legyen szó kompresszorokról, szivattyúkról, hőcserélőkről, ventilátorokról vagy elektromos alkatrészekről. A gondos tervezői munka, az ismert és elismert beszállító partnerek megbízható termékei, valamint a tervezés és gyártás során végzett ellenőrzések és minőségbiztosítás összessége egy Magyar tervezésű és gyártású berendezés esetében is világszínvonalú minőséget és elégedettséget garantál, melyet számos közép és nagyvállalati, valamint visszatérő ügyfelünk erősít meg.

Birtokunkban van számos különböző technológia ismerete, így a QPLAN Hűtéstechnika kiemelt fontosságot tulajdonít a legkorszerűbb, környezetbarát és energiatakarékos technológiáknak is, amennyiben erre megbízóink lehetőséget adnak. Jelentős szakmai tapasztalatunk van ún. „zöld”, azaz természetes hűtőközegekkel működő (NH3-ammónia és CO2-szén-dioxid) közeggel üzemelő hűtőberendezésekben és hűtőrendszerekben, számos hazai és külföldi referenciával. A cég nevéhez saját fejlesztései és tervezései nyomán számos újítás és szabadalom kapcsolódik.
A berendezések gyártásához tartozóan házon belül végezzük a teljes kalorikus, erős- és gyengeáramú tervezéseket, szükség szerint kiegészítve a nyomástartó edények szilárdsági méretezéseivel, melyekhez a VVD (Visual Vessel design) és CAE Pipe szoftvereket használjuk.

A megvalósított és kivitelezett berendezésekhez, igény szerint biztosítjuk a garanciaidőn belüli és azon túli szerviz és karbantartási szolgáltatásokat is, így vállalatunk az első lépéstől élethosszig biztosítja a hűtőberendezések és hűtőrendszerek üzembiztos és energia és költség hatékony működését.

Berendezéseink fő piaca a Magyar közép és nagyvállalati szektor, de több berendezésünk működik a legkülönbözőbb más országokban és régiókban is, így pl. Dánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, valamint a közel keleten az Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia és Omán.

A teljesség igénye nélkül a következő berendezés fajták és típusok jellemzőek gyártói praxisunkban, de ezeken felül szinte bármely a hűtés és hőszivattyú technikához akár csak érintőlegesen kapcsolódó, egyedi és speciális berendezés vagy termék tervezését és gyártását is vállaljuk.

 • Csavar, dugattyús vagy scroll kompresszorokkal szerelt egy vagy több kompresszoros csoport és kompresszor aggregátok akár 4-6 MW / berendezés hűtőteljesítménnyel, széles alkalmazási tartományban (akár -60˚C…-50˚C is), igény szerint több hőfokszinttel és/vagy fokozattal, többlépcsős hulladék hő hasznosítással, gépházi vagy kültéri kivitelben, lemezes, léghűtéses, adiabatikus vagy evaporatív kondenzátorral, komplett erős és gyengeárammal, PLC vagy OEM vezérléssel, ammónia, freon, széndioxid, szénhidrogén hűtőközeggel, igény szerint ATEX kivitelben is.
 • Csavar, dugattyús vagy scroll kompresszorokkal szerelt egy vagy több kompresszoros folyadékhűtők és hőszivattyúk komfort vagy technológiai alkalmazásokra akár -50˚C közvetítő közeg hőfokra, igény szerint gépházi vagy kültéri kivitelben, szabadhűtéssel, hulladék hő hasznosítással, osztott vagy kompakt kivitelben, lemezes, léghűtéses, adiabatikus vagy evaporatív kondenzátorral, extrém magas hatásfokkal, komplett erős és gyengeárammal, PLC vagy OEM vezérléssel, ammónia, freon, széndioxid, szénhidrogén hűtőközeggel, igény szerint ATEX kivitelben is.
 • Ún. konténerizált „mobil” gépházba üzemkészen előszerelt és a helyszínre már komplett, pl. betonalapon elhelyezhető gépházként leszállított hűtőberendezések, hűtő aggregátok, folyadékhűtők és hőszivattyúk ammónia, freon, széndioxid, szénhidrogén hűtőközeggel, igény szerint integrált hidraulikai rendszerrel, puffer tartályokkal, szivattyúkkal, egy vagy több hőfokszintű hulladék hő hasznosítással, mellé telepíthető vagy ráintegrált lemezes, léghűtéses, adiabatikus vagy evaporatív kondenzátorral, extrém magas hatásfokkal, komplett erős és gyengeárammal, PLC vagy OEM vezérléssel, ammónia, freon, széndioxid, szénhidrogén hűtőközeggel, igény szerint zajcsillapított és ATEX kivitelben is.
 • Integrált vagy mellételepített hűtőberendezéssel és/vagy hőszivattyúval szerelt hűtő és fagyasztó és egyéb technológiai hűtő/fűtő (pl. klímakamra) konténerek igény szerinti kialakítással, terhelhetőséggel és funkciókkal, PLC vagy OEM vezérléssel, ammónia, freon, széndioxid, szénhidrogén hűtőközeggel, igény szerint ATEX kivitelben is.
 • Sokkoló és gyorshűtő alagutak, box fagyasztók élelmiszeripari, technológiai, vegyipari és egyéb célokra
 • Monoblokk rendszerű, falazatba vagy födémbe integrálható kompakt ipari hűtőberendezés hűtött logisztikai központok és egyéb nagyobb alapterületű hűtő és fagyasztó tárolók hűtésére
 • Mérő és labor hűtő fűtő berendezések széles hőfok és teljesítménytartománnyal, pl. járműgyártás számára
 • Koaxiális és egyéb regiszter jellegű hűtő-fűtő hőcserélők élelmiszeripari és ipari alkalmazásokra szénacél, rozsdamentes vagy saválló acél kivitelben
 • Hűtő merítő kádak elsősorban élelmiszeripar (pl. baromfi feldolgozás) számára
 • Leválasztó és hűtőközeg tárolótartályok, termoszifon és egyéb nyomástartó edények akár magas nyomásfokozatban is (100-140 bar), igény szerint szivattyúcsoporttal egybeépített önálló acélszerkezetre integrálva, műszerezve, szerelvényezve, hő szigetelve és bádogozva
 • Hűtőrendszer inert mentesítők (idegen gáz eltávolításra) automatikus üzemre, igény szerint saját hűtő aggregátos vagy hűtőrendszerről táplált kivitelben, több pontos elvétellel, PLC vezérléssel, műszerezve, nulla közeli hűtőközeg veszteséggel, ammónia, freon, széndioxid és más közegekre is akár ATEX verzióban.

Berendezéseinket a következő főbb iparágakba gyártjuk és szállítjuk:

 • Zöldség- és gyümölcsfeldolgozók
 • Húsfeldolgozók, vágóhidak
 • Baromfi és halfeldolgozók
 • Szakaszos és folyamatos fagyasztók (fagyasztó box, lap-, spirál-, fluid ágyas fagyasztó, stb.)
 • Hűtött logisztikai központok, hűtő és fagyasztó raktárak
 • Kereskedelmi hűtés (nagy áruházak, kiskereskedelmi üzletek)
 • Tejüzemek, tejüzemi hűtéstechnológia
 • Sör, bor, üdítőital hűtéstechnológia
 • Jégpálya technológia
 • Extrém energia hatékony ipari folyadékhűtők és hőszivattyúk
 • Közületi / központi ún. district hűtési és hőszivattyú technológia (akár 10-20-30 MW teljesítményű berendezések, rendszerek)
 • Gyógyszeripari hűtőrendszerek (pl. vérplazma hűtés, fagyasztás)
 • Olaj- és vegyipari hűtőrendszerek (igény szerint ATEX is)
 • Egyedi és speciális hűtési és fagyasztási feladatok (pl. teszt és labor hűtés, napelemes hűtés)
 • Extra mély hőfokú kriogén rendszerek
 • Ipari laboratóriumi hűtéstechnológia

Érdekesség képen jegyezzük, meg, hogy praxisunkban olyan rendhagyó és egyben szakmai kihívásnak is tekinthető igényekkel is megkerestek már bennünket, mint pl. egy olyan sivatagi körülmények közé fejlesztendő és tisztán napenergiáról üzemelő „klíma kamra”, mely a sivatagban gyakorlatozó katonák számára nyújt hűsölési lehetőséget.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önöket is elégedett ügyfeleink közt találjuk.
Ha többet szeretne megtudni rólunk, kérjük, olvasson tovább más szolgáltatásaink és termékeink között. Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy konkrét igénye van, keressen fel bennünket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.