header_mail-icon

Írjon nekünk!

info@qplan.hu
header_phone-icon

Hívjon most!

+36-1-250-87-07
header_clock-icon

Nyitvatartás:

H-P 07:30-16:00H
Szerviz ügyelet: 0-24H

Csak szerződött ügyfeleink részére!

Történetünk

A rendszerváltást követően, mint sokan mások cégünk alapítói is megérezték a változás szelét és 1990-ben 3 fővel céget alapítottak. Mivel a cégalapítók az egykori EGI (Energia Gazdálkodási Intézet) tervezői voltak, a frissen alakult cég fő tevékenységi köre a hűtéstechnikai, elsősorban ammóniás hűtőrendszerek, illetve azok rendszerelemeinek tervezése lett. Irodánk ekkor még saját lakásban működött, melyet csak később váltott az első bérelt irodánk Budapesten, Óbudán. A rendszerváltást követő években a piac kiszélesedésével további lehetőségek nyíltak meg,  ezért 1996-tól kezdve a cég tevékenységi köre kibővült a "kisebb" ún. freonos hűtőberendezések tervezésével, valamint a hűtőrendszerek elektromos hálózatainak, vezérléseinek, valamint felügyeleti rendszereinek tervezésével is. 1999-ben létrehoztuk saját szerelő csapatunkat, és az addig alvállalkozókkal végeztetett kisebb kivitelezéseket már önerőből végeztük el. 2000-tõl kezdődően saját importot hoztunk létre, neves külföldi gyártók termékeit kezdtük el forgalmazni, valamint komfort és ipari klímaberendezések tervezésével, forgalmazásával és telepítésével egészítettük ki tevékenységi körünket. 2003-tól megkezdtük a tervezésünkben készülő rendszerekhez tartozó ipari és kereskedelmi hűtőberendezések, hűtő aggregátok saját gyártását is, melyhez Óbudán, a Csillaghegyi úton alakítottunk ki egy kisebb, 400 m2-es üzemet/műhelyt, bérelt területen. 2010-ben megvásároltuk jelenlegi egy hektár alapterületű központi telephelyünket, melyen 2012-re megépült irodaházunk, üzemcsarnokunk és raktárunk, összesen közel 4.000 m2 termelő alapterülettel.

Büszkék vagyunk sikereinkre, melyeket kollégánkkal közösen a nagy múlttal rendelkező multinacionális hűtős cégek mellett önerőből elértünk. Családunk mérnök hagyományai 1911-ig nyúlnak vissza alapítónk, Murin Sándor édesapja, Murin Miklós nagypapa – dédnagypapa révén, aki 1911-ben szerzett mérnöki diplomát a Királyi József Egyetemen, ami a mai Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Jelenleg másod generációs vállalatunkat tudatosan építjük, kollégáink számára fenntartható zöld környezetet, változatos munkákat és folyamatos szakmai karrier pályát kínálunk. Családunk következő, harmad generációját tudatosan készítjük fel a vállalat működésébe történő bekapcsolódásra, akik közül a fiúk jelenleg már alkalmazott fizika és villamosmérnök szakokon egyetemi hallgatók.

Sikereink kulcsa a képzett és elhivatott kollégáink nemritkán 30-40 éves szakmai tapasztalata, az innováció és a környezetbarát, energiatakarékos technológiák ki- és folyamatos tovább fejlesztése, valamint a közép és családi vállalatokra jellemző rugalmasság, közvetlen és ügyfél centrikus gondolkodásmód.

Valljuk, hogy az igazi érték az ember, így az alkotó munkára alkalmas, színvonalas, élhető és barátságos munkakörnyezetet teremtetünk meg. Vállalati hagyományunkhoz tartoznak a nyaranta megrendezésre kerülő családi napok, és évzáró rendezvények. Vállalatunk 2012-től kutyabarát munkahely. A QPLAN Hűtéstechnika 30 éves múltjával saját történelmet is írt. Fennállásunk kezdetétől számtalan barátság, kapcsolat sőt házasság is kötetett kollégáink között. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen sok kollégánk évtizedek óta velünk tart és tartott, esetenként saját útjuk végéig. Számukra is emléket állítunk oldalunk emlékfalán, és megtisztel bennünket mindenki, aki felkeresi ezt. Winter János emlékfal

Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a szakmai utánpótlás nevelésnek, ezért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel szerződésben minden évben egyetemi hallgatók diplomamunkájának elkészítésében veszünk részt konzulensként és szakmai vezetőként.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önöket is elégedett ügyfeleink közt találjuk.
Ha többet szeretne megtudni rólunk, kérjük, olvasson tovább más szolgáltatásaink és termékeink között. Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy konkrét igénye van, keressen fel bennünket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.